Oglasil bi se
040 83 40 30
068 60 83 66

Refleksologija

 

»Kaj se dogaja med refleksološko masažo? Izvajalec refleksnoconske masaže locira mesto svojega dela brez izvajanja klasične masaže na posameznem delu telesa.

Dotika se akupunkturnih točk, vendar ne izvaja akupunkture, dotika se kosti, a ne izvaja masaže kosti, opazi limfne strdke, a ne izvaja limfne drenaže, raziskuje skrivnost življenja« (Marquardt, 2001).

SPLOH NEŽGEČKLJIVO

 

Moč refleksne masaže - refleksnoconske masaže - refleksologije, je  po mnenju angleške refleksoterapevtke Nichole Gregory v medsebojnem vplivu treh dejavnikov:

  • fiziološkem mehanizmu delovanja, ki ga znanost vedno bolj razume
  • sočutnem in strokovnem odnosu terapevta
  • pozitivnem pričakovanju prejemnika

 

V čem je moč refleksologije, refleksne masaže?

  • Spodbudi naravne, samozdravilne sposobnosti telesa.
  • Blagodejno podpre zdravje.
  • Lajša simptome ob zdravstvenih težavah
  • Hkrati poskrbi za telo, za dušo in za iskrivost duha.
  • Harmonizira vitalno energijo.

 

Fiziološki mehanizem delovanja, pod vplivom dotika, pospeši pretok krvi do celic in izločanje odpadnih snovi. Hkrati s sprostitvijo deaktivira noniceptorje za bolečino in spodbudi delovanje limfnega sistema.

 

Namera refleksologa, njegova empatija, neverbalna in verbalna komunikacija, osredotočena pozornosti, znanje, pozitivna naravnanost in življenjska energija omogočijo vzpostavitev kvalitetnega odnosa s prejemnikom refleksologije.

 

Vse skupaj zaokroži prejemnik s svojo pripravljenostjo in odprtostjo za osebni dotik in pozitivnim pričakovanjem (t. im. placebo efekt). Refleksologijo je zaradi multidimenzionalnosti poimenovala »relacijska refleksologija«, saj le vsi medsebojno povezani in soodvisni dejavniki dajejo najboljši rezultat.

 

»Čemú mi bo vse to?« se sprašujete. Odgovor je mogoče poznala že mlada Alma Karlin, Celjanka, vizionarka, pisateljica, prevajalka, ki je po prvi svetovni vojni sama osem let potovala okrog sveta. Morda je začutila, v čem je skrivnost življenja, ko je zapisala: «V lepem vremenu japonski kmet skrbi za svoja polja, v slabem vremenu pa za svojo dušo. Mirno jezero povezuje obalo z obalo. Mi na zahodu ne znamo živeti. Smo kot oblaki pred nevihto, ki ne najdejo miru.«

 

ALI STE VEDELI?

Oglasil bi se
040 83 40 30
068 60 83 66

NE SPREGLEJTE

Idealno za podjetja v okviru zakonsko predpis. programa PROMOCIJA...

 

Košarica obilja: boljšega počutja, novih moči in trdnega...

Učvrstijo se obrazne mišice, gubice se omilijo, koža postane...

Darilni Bon-Bonček pripravimo posebej za vsakega obdarjenca...